AK Parti’de sürpriz isimler aday olacak

7 Haziran genel seçimleri öncesinde partilerde aday belirleme süreci titizlikle devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’de sürpriz isimler aday olacak

Ferhat Esnek'in haberi

7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek bulunan listelerde bilhassa AK Parti’den sürpriz adların olabileceği konuşuluyor.

Paralel yapıdan mühtemel bir sızmanın önüne geçmeye çalışan AK Parti’nin aday saptama komisyonu bir yandan listeleri son vaziyetini ortaya çıkarıp umumi başkan Ahmet Davutoğlu’na sunmaya hazırlarken bir yandan da camekan olacak isimler için görüşmelerini sürdürüyor.

Daha önceki seçimlerde spor ve sanat camiasından adları aday işaret eden AK Parti, henüz net olmasa da 7 Nisan öncesi bu adları kamuoyuna duyuracak.

Bizzat Ahmet Davutoğlu nedeni ile partiye çağrı edilecek isimler içerisinde meşhur adların olabileceği iddia ediliyor. Hatta kamuoyunun yakından takip ettiği bazı adlara çağrı dahi gitti.

Davutoğlu, spor ve sanat dünyasından sevilen adların beraberinde akademisyen adları de partiye çağrı etmesi bekleniyor.

Bu adların başında Davutoğlu’nun akademik çalışmalarını yürüttüğü yıllardaki beraberinde bulunan isimlerden ve öğrencilerinden olabileceği konuşuluyor.

Başbakan Davutoğlu’nun öğrencisi bulunan Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan bu isimlerden birisi şekilde görevinden istifa etmiş ve İzmir’den AK Parti aday adayı olmuştu.

2011'de aşırı sayıda meşhur isim aday adayı olmuştu

Bir önceki umumi seçimlerde; İbrahim Tatlıses’in yanısıra, AK Parti’den adaylık başvurusunda bulunan ses sanatçıları Balık Ayhan Lakaplı Ayhan Küçükboyacı, Metin Şentürk, Cengiz Kurdoğu,  Aynur Aydan, tiyatro ve sıra oyuncu Kaan Girgin, AK Parti kurucularından bulunan şarkıcı Yasemin Kumral Şimşek, klip ve reklam yönetmeni Mithat Güçlü, türban sorununu ele sektör “Yalnız Değilsiniz” adlı filmiyle tanınan yönetmen Mesut Uçakan, başörtüsü yasağını konu edinen parçalarıyla tanınan, Marmara FM’in kurucusu Eşref Ziya Terzi ve Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, listelere girememişti.

HAKAN ŞÜKÜR MECLİS'E GİREBİLDİ

Dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu isimlerden spor dünyasından Galatasaray ve Milli takımın golcüsü Hakan Şükür'ü İstanbul 3. bölge 4. sıradan, gene engelli Milli sporcu Tolga Murat Balıkçı'yı ise İzmir 2. bölge 9. alelade aday göstermişti.

[email protected]
twitter: twitter.com/fesnek
HABER 7

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar