AK Parti'den istifa eden vekiller aday olacak mı?

AK Parti'den istifa edenler yeniden milletvekili adayı olacak mı?

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden vekiller aday olacak mı?

Ömer Süt’ün haberi

17-25 Aralık’ta hükümete yönelik şekilde gerçekleştirilen operasyonun arkasından AK Parti’den istifa eden milletvekillerinin 25 Haziran’da yapılacak bulunan umumi seçimlerde yine aday olup olmayacağı merak konusu oldu. 

AK Parti ve CHP’de aday adaylığı süreci devam ederken HDP’de süreç bugün sona erecek. MHP’de ise aday adaylık referans süreci 12 Mart’ta başlayacak. 

MİLLETVEKİLLİKLERİ SONA MI ERECEK? 

Peki, Hakan Şükür, Ertuğrul Günay ve Haluk Özdalga benzeri mühim adlar aday adaylık başvurusunda bulundu mu? Bu isimlerle ortak Ahmet Öksüzkaya, Erdal Kalkan, İlhan İşbilen, Muhammed Çetin, Hasan Hami Yıldırım aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Eğer bu isimler, MHP’den aday olmazlarsa ve ya seçimlere müstakil şekilde girme kararı almazlarsa bunların milletvekilliği de bitmiş olacak. 

HAKAN ŞÜKÜR'DEN SON NOKTA

İsmi bir zaman İdris Bal ve İdris Naim Şahin'in yeni kurduğu partilerle anılan Hakan Şükür'ün bundan böyle politika yapmak istemediği iddia edildi. 

İDRİS BAL BAĞIMSIZ ADAY MI OLACAK?

60 il başkanı istifa ettikten sonra iri bir vuruş piyasa Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal, seçimlerde memleketi Kütahya’da müstakil aday şekilde girmesi konuşulurken, Millet ve Adalet Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin kendi partisiyle seçimlere girecek. 

[email protected]

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar