Asgari ücrete zam her şeye zam demek

AK Parti hükümetinin enflasyonla mücadele kapsamında ücretlere zam yapılmaması yönünde aldığı karar tepki çekse de hükümet kararlı duruşundan taviz vermiyor. Asgari ücrete zam yapılması halinde her şeye zam geleceğini bilerek hareket eden hükümet ara bir zam formülüne sıcak bakmıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrette ara zam beklentilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK'te gazeteci Dicle Canova'nın konuğu olan Dağ, "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusuna net bir yanıt verdi. Dağ, "Covid'den sonra yaşadığımız süreçte, asgari ücrette yılda iki kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak" ifadelerini kullandı.

CHP HEYETİNİN TALEPLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği ekonomi zirvesinde asgari ücrete ve emekliye zam talebini iletmesi sonrası gözler AK Parti'ye çevrildi. CHP'nin bu talebi sonrasında, AK Parti cephesinden gelen açıklamalar dikkat çekti. Hamza Dağ, asgari ücrette ara zam yapılacağı yönündeki iddiaları net bir şekilde reddetti ve "Böyle bir çalışma yok" dedi.

YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Hamza Dağ, yeni vergi düzenlemesi konusuna da değindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü belirten Dağ, "Henüz somutlaşan bir şey yok. Basın mensupları bazı haber kaynaklarından aldığı bilgilerden yansıtıyor, bakanlık yalanlıyor" şeklinde konuştu.

VERGİ REFORMU GEREKLİLİĞİ

Dağ'ın gündeme getirdiği bir diğer konu ise yurt dışı çıkış harçlarına yönelik tartışmalar oldu. Yurt dışı çıkış harçlarının 10 kat artırılacağı yönündeki iddialara ilişkin konuşan Dağ, "Henüz bir noktaya gelmiş değiliz. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak bir sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" ifadelerini kullandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE VE ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretle ilgili herhangi bir ara zam yapılmayacağını belirten Hamza Dağ, enflasyonla mücadeleye vurgu yaptı. Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak" diyerek, hükümetin önceliğinin enflasyonu düşürmek olduğunu ifade etti.

EKONOMİK DURUM VE HÜKÜMETİN POLİTİKALARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi veren Dağ, somut bir gelişmenin henüz olmadığını belirtti. Basında yer alan haberlerin bakanlık tarafından yalanlandığını ifade eden Dağ, vergi reformuna ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanda bazı adımların atılacağını söyledi. Vergi sisteminde doğrudan vergilerin artırılması, dolaylı vergilerin ise azaltılması gerektiğini dile getiren Dağ, "Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" dedi.

2024 LGS Taban Puanları Açıklandı mı, ne zaman? Türkiye gri listeden çıktı LGS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklandı MHRS sonunda Fahrettin Koca'nın başını yiyecek ABD hükümeti Eylem Tok hakkındaki kararını verdi İran seçimlerinde son durum: Kazanan çıkmadı