Katili, Sinan Ateş'i neden öldürdüğünü açıkladı

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davanın ilk duruşmasında katil ile onu azmettiren kişi mahkeme karşısında ifade verdi. Katil zanlısı, yaralama kastıyla ateş ettiğini ileri sürerken, azmettiren sanık ise, Sinan Ateş'in kendisini dolandırdığını ileri sürdü.

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin dava, Sincan Cezaevi'nde başladı. Siyasilerin de yakından takip ettiği davada 22 sanık hakim karşısına çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı, savunmasında savcılık ve Emniyet'teki ifadesini değiştirerek "Emri Doğukan Çep'ten aldım" dedi.

Duruşmanın değişen savcısı Durmuş Ali Kaya hakkında da çarpıcı iddialarda bulunan Özyağcı, emniyete ilk geldiği andan itibaren kendisine yönelik baskı başladığını belirtti. "İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya, 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı" ifadelerini kullandı.

TETİKÇİDEN ÇARPICI İDDİALAR

Tetikçi Eray Özyağcı, savunmasında, "Beni Yunan askerleri yakaladı. Bana 'Türk müsün?' diye sordular ve dövdüler sonra attılar. Ardından da Türk askerlerini gördüm kaçmadım. Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya, 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı" dedi.

MUHALEFET LİDERLERİ DE MAHKEME SALONUNDA

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Grupbaşkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve Sinan Oğan gibi isimler de takip etti.

MÜEBBET HAPİS İSTEMLERİ

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirip ardından kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklardan 'silahlı eylemi organize ettiği' iddia edilen Doğukan Çep ve şüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın ise 'suça azmettiren' olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

EK İDDİANAME BEKLENTİSİ

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Ayrılan dosyadaki 17 kişi hakkında gerekli işlemlerin yapılarak bu dosyanın da bizim dosyamıza eklenmesi ve yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması. Eksik deliller var. Bazı arkadaşların ifadeleri eklenmedi. İddianamedeki boşlukların doldurulması ve yargılanmanın başlamasını istiyoruz" dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi kampüsüne giden yolda trafik ve çevik kuvvet polisleri tarafından bazı araçlara arama işlemi uygulandı. Cezaevine giden yolda trafik yoğunluğu yaşanırken, yol kenarında TOMA araçları bekletildi. Kampüs önünde onlarca çevik kuvvet aracı ve çevik kuvvet polisleri beklerken, basın için ayrı bir alan hazırlandı. Davayı çok sayıda gazeteci de izledi.

"CEZAEVİ HAYATINI BİZE LAYIK GÖRDÜLER"

Ayşe Ateş, bir basın mensubunun "Bugün yoğun güvenlik önlemleri var, yanınızda da korumaları görüyoruz, bu korumalarınız uzun süredir var mı?" sorusu üzerine, "Yaklaşık bir buçuk ay oldu sanırım koruma talebinde bulunalı, uzun süredir korumalarım var. Yoğun güvenlik önlemleri altında yaşıyorum. Normal bir hayat yaşamıyorum. Evde, kızlarımla akşama kadar, çok gerekli haller dışında dışarıya çıkmadan. Bazılarının halen yaşamadığı ancak yaşaması gereken cezaevi hayatını maalesef bize layık gördüler" ifadelerini kullandı.

MHP'NİN TALEBİNE RET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar da MHP'li avukatların katılma talebini kabul etti. Savcılık makamı, MHP'nin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme Başkanı da bu yönde karar verdi.

Koca ve Özhaseki'nin yerine iki yeni bakan atandı Esenyurt değil sanki Sıfır 1 dizi seti Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Kayıp profesör öldürülmüş halde bulundu Öğretmen cinayetinde çete izi Portekiz ve Fransa çeyrek finalde