Kayıp profesör öldürülmüş halde bulundu

Eskişehir'de günlerdir aranan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun öldürüldüğü ortaya çıktı. Karasu'nun cansız bedeni elleri ve ayakları bağlı şekilde Porsuk Çayı'nda bulundu.

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ) görevli Prof. Dr. Bekir Karasu'nun cansız bedeni, Porsuk Çayı’nda ellerinden iple bağlı halde bulundu. Uzun süredir aranan Prof. Dr. Karasu'nun ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'cinayet' soruşturması başlatıldı.

UZUN ZAMANDIR ARANIYORDU

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu, 27 Haziran'da evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi ve yakınları, çevrede yaptığı aramalarda Prof. Dr. Karasu’ya ulaşamayınca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Polisin yaptığı araştırmalarda, Karasu'ya ait aracın son olarak Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi'ndeki Nabi Avcı Bulvarı'ndan geçiş yaptığı belirlendi. Mobese görüntülerinin yanı sıra cep telefonu sinyallerini takip eden polis ekipleri, Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Karacaşehir Mahallesi bölgesine yoğunlaştı.

ELLERİ İPLE BAĞLI CESEDİ BULUNDU

Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda Prof. Dr. Karasu’nun Porsuk Çayı’nda cesedi bulundu. Ellerinin iple bağlandığı tespit edilen Karasu’nun ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘cinayet’ soruşturması başlatıldı. Porsuk Çayı’ndan çıkarılan Karasu’nun cesedi, savcılık ve polis incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

POLİSİN ARAŞTIRMALARI VE GELİŞMELER

Polis ekipleri, Karasu'nun kaybolduğu günden bu yana çeşitli incelemeler yaptı. Karasu'nun cep telefonu sinyalleri ve mobese görüntülerini inceleyen ekipler, Karasu'nun aracının izini sürdü. Araç, son olarak Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi'nde tespit edildi. Ancak Prof. Dr. Karasu'ya ulaşma çabaları sonuçsuz kaldı ve aramalar Karacaşehir Mahallesi bölgesine yoğunlaştırıldı.

AİLESİ VE YAKINLARININ ÇARESİZ BEKLEYİŞİ

Prof. Dr. Karasu'nun ailesi ve yakınları, kaybolduğu günden bu yana endişeli bir bekleyiş içindeydi. Aile, arama çalışmalarına katılarak Karasu'yu bulmak için büyük çaba sarf etti. Ancak ne yazık ki Karasu'nun cansız bedeni bulunduğunda tüm umutlar tükenmiş oldu.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Karasu'nun ölümüyle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayın cinayet olduğuna dair güçlü şüpheler bulunması nedeniyle polis ekipleri, detaylı bir araştırma yaparak olayın aydınlatılması için çalışmalara devam ediyor.

Prof. Dr. Bekir Karasu'nun kesin ölüm nedeni, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek. Soruşturma kapsamında elde edilecek deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması hedefleniyor.

Prof. Dr. Bekir Karasu'nun ani ve trajik ölümü, Eskişehir'de ve akademik çevrelerde büyük üzüntüye yol açtı. Çalışmaları ve akademik başarılarıyla tanınan Karasu'nun vefatı, ailesi, meslektaşları ve öğrencileri tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.

Ayşe Ateş, MHP'li iki yöneticiyi suçladı Bitcoin’de Sert Düşüş: 59 Bin Doların Altına Geril İzmir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını Memur ve Emeklilerin Zam Oranı Belli Oldu Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu Kiraya yapılacak maksimum zam oranı belli oldu