SON DAKİKA Eylem Tok ve oğlu hakkında karar! Mahkeme tutukluluğunun devamına karar verdi

Türkiye'de karıştıkları ölümlü kaza sonrasında ABD'ye kaçan çifte vatandaşı Eylem Tok ve oğlu Amerikan mahkemesine çıkarıldı. İlk olarak hakim karşısan çıkan isim Eylem Tok oldu. Hakim, Tok'un 27 Haziran'a kadar tutuklu kalmasına hükmetti.

İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, oğlunu yurt dışına kaçırmasıyla gündeme gelmişti. ABD'de görülen davada, Tok'un tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 27 Haziran'a ertelenmesine karar verildi.

ABD'DEKİ DURUŞMA ERTELENDİ

Eylem Tok, Türkiye saatiyle 18.00'de Boston'da hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Tok'un tutukluluk halinin devamına ve tarafların ayrıntılı iddia ve savunma hazırlıkları yapmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma, 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00'da gerçekleştirilecek. Türkiye, iki ayrı iade talebinde bulunduğu için Timur Cihantimur'un duruşması ise aynı gün Türkiye saatiyle 20.30'da yapılacak.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalandı. Arızalı araç yol kenarına çekilip tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri bu araçlara çarptı. Kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

KAÇIŞ PLANI

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştı. Anne-oğul önce Mısır'a, ardından ABD'ye gittikleri tespit edildi. Türkiye, şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletti.

TUTUKLANMALARI VE İADE TALEBİ

Bir süredir aranan Eylem Tok ve Timur Cihantimur, 14 Haziran'da Boston'da yakalanarak tutuklandı. ABD'de görülen ilk duruşmada, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Türkiye'nin iki ayrı iade talebinde bulunduğu Timur Cihantimur'un duruşması ise 27 Haziran'da yapılacak.

Sıfır araba fiyatlarında indirim ve 0 faiz imkânı İstanbul'da konut fiyatları 2 yıl öncesine döndü AK Parti'de seçim sonrası ilk görevden almalar CHP iptal ettirdi, binlerce EYT'li işsiz kalacak ALES başvurusunu kaçıranlara yeni imkan Asgari ücrete zam her şeye zam demek