Bahçeli’den "görüşmeye" dair ilk yorum

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek olmasını yorumladı: "Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yok."

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli’den "görüşmeye" dair ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya gelecek. Gelişme sonrası gözlerin çevrildiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ayşe Ateş ile görüşmesini normal karşıladıklarını belirtti. Bahçeli, "Kulis bilgisi diye servis edilen dedikoduları, yalan rüzgarlarını, özellikle sayın cumhurbaşkanımızın görüşmelerinin çarpıtılmasını ibretle takip ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur. Mahsurlu olan taraf aslı olmayan söylentilerin gemi azıya alması, fitnenin kamçılanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada, "Değerli vekiller, muhterem misafirler, basınımızın değerli temsilcileri, toplantımıza başlarken hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza gönül ve kültür coğrafyalarımızda hayat mücadelesi veren kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum." dedi.

HAKİMİYET MÜCADELELERİNİN FARKINDAYIZ

Bahçeli, Anadolu coğrafyasında bin yıldır varlıklarını sürdürdüklerini ve bu varlığın gücüne güç katarak mevcudiyetini muhafaza edeceğini belirtti. "Jeopolitik bilek güreşlerine eklemlenen hakimiyet mücadelelerinin farkındayız. Maruz kaldığımız ağır sorunları ele alırken tarih şuuru rehberliği ile hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ HEDEF HALİNE GETİRMEK İSTEYENLERE

Bahçeli, "Dolduruşa gelerek davamızı sürdürmedik. Dibi görünmeyen kuyulardan susuzluğumuzu gidermek için dahi olsa su içmedik. Dik durduk, doğru olduk; düzgün yaşadık. Kalbimizde Allah inancı, kaderimizde millet iradesi, arkamızda şehitlerimizin hatırası, ömrümüzde lider ülke Türkiye'nin hayali ile aralıksız yürüyoruz. Son zamanlarda ülkemiz aleyhine tehdit sarmalının gittikçe ilerlediğini, provokasyonlara hız verildiğini görüyoruz. Türkiye'yi hedef haline getirmek isteyenlere taviz vermeyeceğiz. Tersi olursa milletimizin yüzüne bakamayız." dedi.

ASIL HEDEF TÜRKİYE’DİR

Türkiye’nin çevresini saran hain kuşatmanın yeni mevziler elde etmesi ile tahrip sürecinin, küresel güçlerin mihmandarlığı ile mesafe almakta olduğunu belirten Bahçeli, "Suriye'nin parçalanmasını hedef alan emperyalist plan yürütülmektedir. Şirret kampanyalarını hızlandırdılar. Asıl hedef Türkiye'miz, yakın hedef son yurdumuzdur. Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmakta. Enerjisini Türkiye düşmanlığından alan yıkıcı mekanizma faaldir." dedi.

ABD, SONUÇLARI VAHİM OLACAK BİR OYUN KURUYOR

Bahçeli, "ABD, Suriye kuzeyinde örgüte seçim yaptırmak için uygun bir ortam ve zaman kollamakta. bu olacak şey değildir. Sineye çekilecek durum olamayacaktır. Ağustos aynının işaret edilmesi skandal üstüne skandaldır. Haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Bununla yetinmemizi kimse bekleyemez. Sözde seçimler gündemden tamamen çıkarılmalı, bir daha tartışma konusu yapılmamalıdır. Suriye'nin dağılmasına karşıyız. Toprak bütünlüğüne saygılıyız, her devletin de saygı duymasını bekleriz. Sözde demokratik manevralar yapmak Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Seyirci kalmak Türk vatanını felakete sürüklemekle eş değerdir." ifadelerini kullandı.

TETİKTE BEKLEDİĞİMİZİ HATIRLATMAK İSTERİM

Bahçeli, "ABD, Suriye kuzeyinde örgüte seçim yaptırmak için uygun bir ortam ve zaman kollamakta. bu olacak şey değildir. Sineye çekilecek durum olamayacaktır. Ağustos aynının işaret edilmesi skandal üstüne skandaldır. Haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Bununla yetinmemizi kimse bekleyemez. Sözde seçimler gündemden tamamen çıkarılmalı, bir daha tartışma konusu yapılmamalıdır. Suriye'nin dağılmasına karşıyız. Toprak bütünlüğüne saygılıyız, her devletin de saygı duymasını bekleriz." diyerek sözlerini tamamladı.

Bahçeli, son olarak, "Terör devleti kurmak isteyenlere meydanın boş olmadığını, tetikte beklediğimizi hatırlatmak isterim. Kayyum edebiyatını ağızlarda sakız gibi çiğneyenler unutmasın ki, teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir, ruhudur." şeklinde konuştu.

Yorumlar