Bakan Mehmet Özhaseki istifa etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hükümetteki görevinden kendi talebi doğrultusunda istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Mehmet Özhaseki istifa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde günlerdir konuşulan ilk istifa böylece gerçekleşmiş oldu.

Özhaseki, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamasında, "Aziz milletimiz, uzun zaman önce; 1994 yılında Kayserili hemşehrilerimizin yoğun talebi üzerine, belediye başkanı olarak hizmet kervanına katılmıştım. Türkiye'nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZLA YOL YÜRÜMEK BİR ONUR"

Açıklamasına devam eden Özhaseki, ilerleyen yıllarda farklı alanlarda ülkeye hizmet etmeyi kader yazgısı olarak nitelendirerek, "Önce Kayseri Milletvekili sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güzel Türkiye'mize hizmet ettim. Bu hizmet süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürümek her daim bizim için bir onur vesilesi olmuştur" dedi.

"TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİM"

Özhaseki, ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirleri imar etmek için tarihi bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. "Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK SORUNLARIM NEDENİYLE GÖREVİ KENDİ DİLEĞİMLE BIRAKIYORUM"

Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevi kendi dileğiyle bırakmak istediğini Cumhurbaşkanı'na ilettiğini belirterek, "Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk'ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum" ifadelerini kullandı.

"KURACAĞIMIZ AİLE VAKFINDA HİZMET VERECEĞİM"

Özhaseki, bundan sonraki dönemde kuracağı aile vakfında sağlığı elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, "Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir. Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

Mehmet Özhaseki, 1957'de Kayseri'de doğdu. İlköğrenim ve ortaöğrenimini Kayseri'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı ancak eğitimini yarıda bıraktı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşti ve mezuniyetinin ardından dezavantajlı gruplara hizmet etmeyi amaçlayan vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı.

27 Mart 1994'teki Mahalli İdareler Seçimleri'nde Melikgazi Belediye Başkanı olan Özhaseki, 23 Haziran 1998'de Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamayla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde bu görevini sürdürdü.

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 2004-2011 yıllarında başkanlığını yaptı. 10 Şubat 2015'te Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı oldu. 25, 26 ve 27'nci dönemde Kayseri milletvekili, 65. dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptı. 2015'ten bu yana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görevini sürdürdü. Evli ve 4 çocuk babası olan Özhaseki, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Yorumlar