Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra gereken bütün adımları atmaya kararlı olduklarının altını çizdi. Erdoğan, Kayseri'de yaşanan olaylardan ise muhalefeti sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 31 Mart seçimleri, yerel yönetimler ve Kayseri'de yaşanan olaylara değindi.

Erdoğan, konuşmasında 31 Mart seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunarak, "Çok boyutlu olarak muhasebemizi yaptık ve yapıyoruz. Hatayı da kusuru da kendimizde arıyoruz. Bu hassas süreci bir kuyumcu titizliğiyle gerçekleştireceğiz. Tüm kademelerde gereken adımları atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

KAYSERİ'DE YAŞANAN OLAYLAR

Kayseri'de yaşanan olaylara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir. Toplumda yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ

Erdoğan, yerel yönetimlerin AK Parti için önemli bir referans kaynağı olduğunu belirterek, "AK Parti'nin en büyük referans kaynağı yerel yönetimlerdir. AK Parti birikimi ile referanslarıyla sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en yetkin en donanımlı siyasi hareketidir. Rakiplerimiz bile bizi taklit etmeye bizden kopya çekmeye başladı. Bir nevi siyasi rakiplerimize koçluk yapıyoruz" dedi.

"MUHALEFET VAAT YAĞMURUNUN SONUNA GELDİ"

Erdoğan, muhalefetin seçim kampanyalarını eleştirerek, "Seçimler bitince muhalefet vaat yağmurunun da sonuna geldi. Ucuzlatacağız dediler ama kendi partilileri bile isyan etmeye başladı. Belediye binalarını, LGBT paçavralarıyla donatmak dışında herhangi bir icraatları olmadı. Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim yaşanmazsa korkarım önümüzdeki 5 yıl boyunca benzer hadiselere yeniden şahitlik edeceğiz" şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT VURGUSU

Erdoğan, muhalefetin bazı unsurlarını 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yapmakla suçlayarak, "Muhalefet içindeki radikal unsurların da kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli. Muhalefetin aklıselim sahibi aktörlerinden, eski Türkiye'nin kötü hatıralarını tekrar canlandıran sahnelerin önüne geçilmesi noktasında çaba bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş köpek sorununa yönelik düzenlemelerin yakında yasalaşacağını belirterek, "Milletimizi bizar eden başıboş köpek sorunu olmak üzere, şu an ülkemizin gündeminde olan meseleleri kati bir çözüme kavuşturacağız. Son rötuşlarını yaptığımız düzenlemenin yasalaşmasıyla yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşecek. Biz de gereken desteği sağlayacağız" dedi.

Yorumlar