İstanbul, Ankara ve İzmir’de İmamoğlu protestoları
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması İstanbul, Ankara ve İzmir’de protesto edildi; polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun iki gün önce gözaltına alınmasının ardından İstanbul’un çeşitli noktalarında protesto gösterileri yapıldı.
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde, Çırağan Caddesi üzerinden Beşiktaş Meydanı’na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan grup, eylemlerini sürdürmek istedi. Polis ekipleri, kalabalığın ilerlemesini engellemek için müdahalede bulundu.
Akşam saatlerinde başka bir grup, Saraçhane’den Taksim Meydanı’na çıkmak amacıyla Bozdoğan Kemeri yönünde yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri bu yürüyüşe izin vermedi. Yaşanan müdahale sırasında kısa süreli arbede yaşandı.
Gerilim gece saatlerinde de devam etti. Göstericilerden bir grup, göz yaşartıcı gazdan etkilendikten sonra İBB binasına girmeye çalıştı. Bu esnada CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik megafonla kalabalığa seslenerek protestocuları dağıtmaya çalıştı.
6 POLİS YARALANDI
Gece yarısından sonra güvenlik güçleri protestocuları dağıttı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Saraçhane’deki olaylarda 6 polisin yaralandığını açıkladı.
ANKARA’DA ODTÜ KAMPÜSÜNDE EYLEM
Ankara’da da protestolar gerçekleştirildi. ODTÜ kampüsünde bir araya gelen öğrenciler, Kızılay’a yürümek istedi. Güvenlik önlemleri alan polis, yürüyüşe izin vermedi. Çıkan arbedede göstericilerin attığı taşlardan biri bir polisin başına isabet etti. Yaralanan polis hastaneye kaldırıldı.
İZMİR ALSANCAK’TA TANSİYON YÜKSELDİ
İzmir’de de protestolar gerçekleşti. Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve gözaltına alınmasına tepki gösteren grup, Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerinde toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride zaman zaman gergin anlar yaşandı.
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİNDEN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan “Polisin öğrencilere plastik mermiyle müdahale ettiği” iddiasını yalanladı. Yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin söz konusu yöntemi kullanmadığı belirtildi.
Yorumlar