İyi Parti'de aynı gün 2 ayrı istifa

Akşener'den sonra istifaların arttığı İyi Parti'de bugün iki isim daha partiden ayrıldığını kamuoyuna duyurdu

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'de aynı gün 2 ayrı istifa

İYİ Parti’de son dönemde yaşanan istifalara Sevin Çağlayan ve Yetkin Öztürk de katıldı. Her iki isim de partiden ayrıldıklarını açıkladı.

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan ve İYİ Parti eski Ankara İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yetkin Öztürk, partiden istifa ettiklerini duyurdular.

SEVİN ÇAĞLAYAN’IN AÇIKLAMASI

Sevin Çağlayan, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Çağlayan, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve ardından yapılan İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nda ortaya çıkan yeni yapılanmanın birçok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını belirtti. Çağlayan, "Genel ve yerel seçim süreçlerinde, ardından da yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar canımızı yakarken, bunlara cevap vermesi gerekenlerin sessizliği ve gereken tepkileri vermemeleri artık beni de yol ayrımına getirdi." dedi.

Çağlayan ayrıca, "Bardağı taşıran son damla, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı." ifadelerini kullandı.

Çağlayan, istifa etmesine sebep olan gelişmelerin sadece yapılan kurultayla ilgili olmadığını belirterek, "En başından itibaren ülkesi için bir umut inşa etmek amacıyla fedakâr bir şekilde çalışan bütün dava arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. İYİ Parti'de siyaset yapmaya devam eden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum." dedi.

YETKİN ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASI

İYİ Parti eski Ankara İl Başkanı ve GİK Üyesi Yetkin Öztürk de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Öztürk, "25 Ekim 2017 tarihinde kurulduğu ilk günden bugüne kadar başarısı için mücadele ettiğim, milletimizin umutlarını taze tutmak için bünyesinde alın teri döktüğüm, aydınlık geleceğin ve güneşli yarınların teminatı olduğuna inandığım, fakat günün sonunda yalnızca hayal kırıklıklarımla baş başa kaldığım İYİ Parti yolculuğuma bugün son veriyorum." ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Eğitimden ekonomiye, adaletten demokrasiye, siyasetten güvenliğe her alanda yönetim zafiyeti olduğunu düşündüğüm ülkem için, zaman mefhumu olmaksızın gece gündüz çalıştım. Son 2 yıldır izlenen parti siyasetinde o dönemde yanlış olduğunu vurguladığımız ancak son gelişmelerle birlikte daha da anlam kazanan bu kararlarla, teşkilatlarımızdan ve üyelerimizden on binlerce gönül insanı partiyi terk etti, teşkilatlarımız dağıtıldı, partiye verdiğimiz emekler ziyan oldu." dedi.

Öztürk, "Ellerimizle kurduğumuz partide bu gidişata dur demek için canla başla mücadele ettim ama olmadı. Millete ve teşkilata rağmen siyasetin yapıldığı İYİ Parti çatısı altında artık yol yürümem mümkün değil. Türk milletinin yüceliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyeti için mücadele etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Yorumlar