Kayseri'deki taciz olayında yeni gelişme

Kayseri'de yaşanan taciz olayında gözaltına alınan şüpheli şahıs mahkeme tarafından tutuklanırken; olayın yaşandığı ilçede meydana gelen yakma ve yıkma eylemleriyle ilgili de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'deki taciz olayında yeni gelişme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen taciz olayının detaylarını paylaştı. Olayların çıkmasına bahane edilen tacizci şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak taciz olayını bahene ederek masum Suriyeli esnafa zarar verenler de cezasız kalmayacak.

Suriye uyruklu bir şahsın taciz ettiği kız çocuğunun kendi akrabası olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, olay sonrası güvenlik güçlerine teslim edilen şahsın hemen soruşturma sürecine alındığını açıkladı. Olayların ardından kentte yaşanan karışıklıklarla ilgili olarak da 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

MELİKGAZİ'DE TACİZ OLAYI ŞEHRİ KARIŞTIRDI

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan olay, Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz etmesiyle başladı. Olayın duyulmasının ardından büyük kalabalıklar toplanarak şehri yangın yerine çevirdi. Gece boyunca birçok iş yeri ve araç ateşe verilirken, çıkan olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklamalar geldi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMALAR

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Kayseri'deki olaylarla ilgili detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, başlatılan soruşturma kapsamında 67 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Taciz olayıyla ilgili detaylı bilgi veren Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır."

YASADIŞI EYLEMLER VE MÜDAHALELER

Yerlikaya, açıklamasının devamında, olaya tepki gösteren vatandaşların yasa dışı hareketlerde bulunduğunu belirtti:

"Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00'dan sonra dağılmıştır."

HUKUK DEVLETİ VE YABANCI DÜŞMANLIĞI

Ali Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla çalıştığını vurguladı. Suçluların yargılanacağını belirten Yerlikaya, halkın kamu düzenini ve güvenliğini bozmadan tepkilerini göstermesi gerektiğini ifade etti:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar