LGS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklandı

Merakla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Hayalindeki lise için yarışan 1.2 milyon öğrenci ve aileleri için tercih süreci başladı. Tercihler, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
LGS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre hayallerindeki liselere yerleşebilmek için tercihlerini yapmaya başladı. LGS kapsamında liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde gerçekleştirilecek.

EN FAZLA 5 TERCİH HAKKI

2 Haziran Pazar günü yapılan LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin yerleştirme maratonu da başlamış oldu. Yerleştirme sürecinde, öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarındaki farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapabilecek.

YÜZDE 20'Sİ LGS PUANIYLA YERLEŞECEK

LGS puanıyla Anadolu, fen, proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi az sayıda okula girilebilecek. Geçen yıl bu okulların toplam kontenjanı 206 bin 414'tü. Bu yıl ise 8. sınıfta okuyan 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınava katıldı. Bu durumda, öğrencilerin yaklaşık yüzde 20'si LGS puanıyla devlet okullarından birine yerleşebilecek.

TERCİH SÜRECİ VE TAKVİM

LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak. Öğrenciler ve veliler, tercih işlemlerini e-okul sistemi üzerinden yapabilecek.

VELİLER İÇİN TERCİH KILAVUZU

Bu yıl ilk kez, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ardından başlayacak tercih sürecinde ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırlandı. Kılavuz, öğrenci ve velilere tercih sürecinde rehberlik edecek önemli bilgiler içeriyor.

LGS sonuçlarına göre yapılacak yerleştirmeler, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarını şekillendirecek. Adaylar ve aileleri için kritik bir dönem olan bu süreçte, doğru tercih yapabilmek büyük önem taşıyor. Öğrenciler, sınav sonuçlarına e-okul sistemi üzerinden erişebilecek ve tercih sürecine ilişkin detaylı bilgilere de aynı sistemden ulaşabilecek.

Liselere Geçiş Sistemi sonuçları, 1.2 milyon öğrencinin hayatını etkileyecek ve bu süreçte doğru tercih yapmanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz'da açıklanmasıyla, öğrenciler hayallerindeki liselere adım atacak.

LGS TERCİH KILAVUZU 2024

Yorumlar