MHRS sonunda Fahrettin Koca'nın başını yiyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bakan Koca'nın konuyla ilgili açıklamaları, iddiaları doğrular nitelikte.

Google Haberlere Abone ol
MHRS sonunda Fahrettin Koca'nın başını yiyecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği ve bu kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü. İddialar, basında geniş yankı bulurken, Bakan Koca'nın Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Bakan Koca, istifa iddialarını yalanlamadı ve şu ifadeleri kullandı: "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda."

ERDOĞAN'DAN SERT ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koca'ya dönerek, "Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız." demişti. Bu açıklama, Bakan Koca'nın istifa ettiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi ise Bursa Erkek Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini 1988'de bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında 1995'te tamamlayarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Fahrettin Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Ayrıca, 2009 yılında Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

MESLEKİ VE SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ

Fahrettin Koca, evli ve dört çocuk babasıdır. Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar