Milli Takım'ın Portekiz'e karşı yine mağlup

Portekiz'e karşı bir türlü üstünlük gösteremeyen Türkiye Milli Takımı son maçında da 3-0 yenilerek Euro 2024'teki ilk yenilgisini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Milli Takım'ın Portekiz'e karşı yine mağlup

Türkiye ve Portekiz, EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci karşılaşmalarında karşı karşıya geldi. Portekiz, 21. dakikada öne geçtiği maçı 3-0 kazanarak grupta liderliğe yükseldi.


İLK YARI: PORTERİZ ÖNE GEÇTİ

EURO 2024 F Grubu'ndaki Türkiye-Portekiz maçı, BVB Dortmund Stadı'nda TSİ 19.00'da başladı ve TRT 1 ekranlarından canlı yayınlandı. Maçın başlangıcında Türkiye, erken bir gol fırsatı yakaladı. 6. dakikada Zeki Çelik'in yerden ortasında Kerem Aktürkoğlu'nun kayarak dokunduğu top, kaleciden döndü ve Portekiz savunması topu kornere gönderdi.

Portekiz, 21. dakikada Bernardo Silva'nın golüyle 1-0 öne geçti. 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı, Vitinha'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

HATALI PAS VE FARKIN AÇILMASI

İlk yarının sonlarına doğru, Samet Akaydın'ın hatalı geri pası, kaleci Altay Bayındır'ın müdahale edemediği topun çizgiyi geçmesiyle Portekiz farkı ikiye çıkardı. İlk yarı, Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI: FERNANDES FARKI 3'E ÇIKARDI

İkinci yarının başında, Bruno Fernandes, 56. dakikada attığı golle Portekiz'in üçüncü golünü kaydetti. Türkiye, ikinci yarıda da aradığı golü bulamayınca, maç 3-0 Portekiz'in galibiyetiyle sona erdi.

SARI KART YAĞMURU

Maçın farklı dakikalarında hakem, sarı kartlarına başvurdu. 39. dakikada Leao, ceza sahasında hakemi yanıltmaya çalıştığı gerekçesiyle sarı kart gördü. 42. dakikada Samet Akaydın, Leao'ya yaptığı faul sonrası, 43. dakikada ise Zeki Çelik itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı. 45. dakikada ise Palhinha, Yunus Akgün'e yaptığı faul sonrası sarı kart gören oyuncular arasına katıldı.

SAMET VE ZEKİ CEZA SINIRINDA

Samet Akaydın ve Zeki Çelik, bu maçta gördükleri sarı kartlarla ceza sınırına geldi. Bir sarı kart daha görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler. Aynı şekilde Hakan Çalhanoğlu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN PORTERİZ KARŞISINDA KÖTÜ İSTATİSTİĞİ SÜRDÜ

A Milli Futbol Takımı, Portekiz'e karşı resmi maçlardaki galibiyet hasretini sürdürüyor. Türkiye, Portekiz'e karşı oynadığı 10. resmi maçında 8. yenilgisini aldı. Milli takım, yalnızca özel maçlarda 2 galibiyet elde edebildi. Türkiye, bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

GRUPTA SON DURUM

Portekiz bu galibiyetle puanını 6'ya çıkararak liderliğe yükseldi. A Milli Takım ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Aynı grupta yer alan Çekya ve Gürcistan, bugün oynadıkları maçta 1-1 berabere kaldı ve her iki takımın da 1 puanı bulunuyor.

SON MAÇ ÇEKYA İLE

Türkiye, gruptaki son maçını 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya ile oynayacak. Bu maç, A Milli Takım'ın gruptaki kaderini belirleyecek.

TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ

Maç sırasında iki kez sahaya giren taraftarlar, oyunun durmasına neden oldu. Sahaya giren iki çocuk, Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çektirmeye çalıştı. İlk çocuk hedefine ulaşırken, ikinci çocuk fotoğrafı çekemeden güvenlik görevlileri tarafından saha dışına çıkarıldı.

Yorumlar