Mısır Kasımlı (Qasımlı) kimdir, nerelidir?

Mısır Kasımlı (Qasımlı), Ukrayna polisi tarafından geçtiğimiz aylarda haraç ve soygun suçlamalarıyla alınkonuldu. Söz konusu suçlamaların kaynağı ise Ermeni asıllı bir iş adamı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mısır Kasımlı (Qasımlı) kimdir, nerelidir?

Mısır Kasımlı'nın kim ve nereli olduğu merak ediliyor. Kasımlı, Ukrayna'da bir iş adamının suç duyusu sonrasında arkadaşıyla birlikte gözaltına alınarak tutuklandı. Peki, Mısır Kasımlı kimdir?

MISIR KASIMLI (QASIMLI) KİMDİR?

Mısır Qasımlı (Kasımlı), Azerbaycan ordusunda Dağlık Karabağ'da savaşmış ve gazi olmuş bir isimdir.

Aliyev tarafından Karabağ için yapılan operasyonlara katılmasından dolayı madalya ile ödüllendirilmiştir.

Ukrayna'da Ermeni asıllı İspanya ve İngiltere vatandaşı bir iş adamının şikayeti üzerine gözaltına alınarak tutuklandı.

Mısır Kasımlı (Qasımlı) kimdir, nerelidir?
Mısır Kasımlı (Qasımlı) 

 

Ermeni iş adamı, Mısır Kasımlı'nın kendilerine yönelik haraç ve soygun girişiminde bulunduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu. Kasımlı'ya yönelik birçok iddia olduğu belirtiliyor.

Kasımlı'nın avukatı Aygül Refiyeva, söz konusu suçlamaların hiçbirinin dayanağının olmadığını söylüyor.

Mısır Kasımlı (Qasımlı) kimdir, nerelidir?
Mısır Kasımlı (Qasımlı) kimdir, nerelidir?

 

Ukrayna Azerbaycanlıları Birleşmiş Diyasporası Başkanı Hikmet Cavad, Kasımlı'nın başka bir mahkemeye sevki için talepte bulunduklarını ancak mevcut mahkemenin buna izin vermediğini söyledi.

Mısır Kasımlı ile birlikte Sübhan Kuliyev de aynı suçlamayla Ukrayna'da tutuklu bulunuyor.

MISIR QASIMLI NEDEN TUTUKLU?

Qasımlı'nın avukatlarının anlattığına göre, Mısır Kasımlı ile bir arkadaşı Kiev'de bir kafede otururlerken yanlarına hiç tanımadıkları yabancı yanaşıyor. Onlarla tanışmak istediğini söylüyor. Kasımlı ise nedenini merak ediyor ve tersliyor. Ancak adam tanışmakta ısrar ediyor. Sonrasında ise adam ikiliden habersiz onların hesabını ödeyerek kafeden ayrılıyor. İkili hesap ödemeye gittiklerinde yabancının ödediğini öğreniyorlar. Dışarı çıktıklarında ise yabancı adamın kendilerini beklediğini görüyorlar. 

İddiaya göre Ermeni asıllı İspanyol ve İngiliz vatandaşı bu şahıs, Kasımlı ve arkadaşına ısrarla kendisini bulunduğu otele bırakmalarını istiyor. Yolda ise onlara çok zengin bir iş adamı olduğunu, uyuşturucu ticareti de yaptığını, Kasımlı ve arkadaşı gibi "yiğitler" aradığını söyleyerek onlara iş teklifinde bulunuyor. Durumdan şüplenen Kasımlı, bu yabancı adamı önce tersliyor sonra da arabadan indiriyor. 

Üzerinden birkaç gün geçtikten sonra ise hakkında suç duyurusu olduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınıyor. Kasımlı ve avukatlarının anlattıklarına göre onu Karabağ savaşından tanıyan Ermeniler tarafından kurulmuş bir tuzak söz konusudur. 


 

Yorumlar