Murat Aydın'dan iftiralara karşı suç duyurusu

Önceki Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçenin her yerine astıkları "yalan ve yanlış dolu" pankartlarla vatandaşı kandırmaya çalışan yeni yönetim hakkında suç duyurusunda bulundu. Aydın, suç duyurusu yapacağını duyurduğu açıklamasında, "Utanmadınız mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Murat Aydın'dan iftiralara karşı suç duyurusu

Eski Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, belediyenin 3 milyar 561 milyon lira borçla devredildiğini iddia eden yeni yönetim hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve 3 kuruşluk tazminat davası açacağını açıkladı.

BEYKOZ'DA BORÇ İDDİALARI VE SUÇ DUYURUSU

İstanbul'un Beykoz ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde başkanlığı kaybeden AK Partili eski belediye başkanı Murat Aydın, yeni başkan CHP'li Alaattin Köseler ve yeni belediye yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediyenin 3 milyar 561 milyon lira borç bırakıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

Aydın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sizi sözde bu borcun belgelerini 24 saat içinde yayınlamaya davet ettim. 240 saati geçti ve halen hiçbir belge sunmadınız. Üstelik bu yalanınızı Beykoz’un her yerini bu iftira afişleriyle doldurarak devam ettirdiniz. Yalancı ve müfteri olduğunuzu kabul ettiniz. Biz zaten biliyorduk ancak vatandaşlarımız da kirli ve iftiracı zihniyetinizi ispatlı şekilde görmüş oldu. Hemşehrilerimden özür dileyerek, bu iddialara cevap vermek adına bu paylaşımı yapmak durumunda kaldım."

TAZMİNAT DAVASI VE SUÇ DUYURUSU

Aydın, yeni yönetim hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve 3 kuruşluk tazminat davası açacağını belirtti. Açıklamasında, "Fotoğrafını eklediğim, mevcut belediye başkanının imzasıyla meclise sunulan ve mecliste CHP’li meclis üyeleri tarafından da kabul edilen kesin hesap cetvelini neden internet sitesine yüklemediniz? İçinde tüm gelir ve giderlerin şeffaf şekilde yer aldığı bu belgeyi siz yüklemeyecekseniz, biz sosyal medya üzerinden paylaşabiliriz" dedi.

BORÇ KALEMLERİNİN İDDİASI

Aydın, "Astığınız afişte yer alan 'Belediye Aleyhine Açılan Davalardan Doğan Borçlar' ve 'Gecikme Faizi' başlıklarıyla yazdığınız hayali borçların neden diğer kalemler gibi kodu bulunmamaktadır? Bu borç kalemleri kesin hesap cetvelinde olmadığı için mi? Peki meclis üyelerinizin de onayladığı kesin hesap cetvelinde yer almayan hayali bir şeyi neden borç gibi yazdınız? Yalan söylerken utanmadınız mı?" ifadelerini kullandı.

HUKUKİ MÜCADELE BAŞLIYOR

Aydın, iddialarını şu sözlerle sürdürdü: "Beytaş’ın belediyeye olan borcunu neden hem Beytaş’ın, hem belediyenin ayrı ayrı borcu varmış gibi iki kez hesapladınız? Fazladan 2 milyar TL’yi aşkın bir borç uydururken hadi bize iftira etmeye utanmadınız, milletin size verdiği bu onurlu görevi yerine getirmek yerine bu kirli oyunlarla vakit geçirirken milletten de, kendinizden de utanmadınız. Allah’tan da mı korkmadınız, utanmadınız?"

HUKUKİ İSPAT ÇAĞRISI

Aydın, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "İftiralarınızı belgeleyemediğiniz için müfteri ve yalancı olduğunuzu ispatladınız. Şimdi bu ispatı hukuk nezdinde de yapacağız. Atılan iftira için suç duyurusunda bulunuyoruz ve 3 kuruşluk tazminat davası açıyoruz. 31 Mart itibariyle Beykoz Belediyesi’nin borçlarını hukuken tescil ederek, vicdanlarda müfteri ve yalancı olan bu zihniyetin, hukuken de yalancı ve müfteri olarak ilan edilmesi için mücadelemize başlıyoruz."

Yorumlar