Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun teklifini açıkladı

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında konuştu. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisine Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve 3 bakanlık teklif ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun teklifini açıkladı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamıştı. TV100'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Oğan, seçim süreci ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

TEHDİTLER VE LİNÇ KÜLTÜRÜ

Seçimin ardından yoğun tehditler aldığını belirten Oğan, "Çok yoğun bir şekilde tehdit ve linçlerle mücadele etmek zorunda kaldım. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleriyle beraber böylesine bir linç kültürü olduğunu bu kadar derinden hissetmemiştim. 1 yıldır çocuklarıma, aileme kadar tehditlerle uğraştım. Devletin koruması altına girmek durumunda kaldık" dedi.

SEÇİM GECESİ ERDOĞAN'A HABER GÖNDERDİ

Oğan, ilk tur seçim gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdiğini belirtti: "İlk tur seçim gecesinde ben Sayın Erdoğan'a haber gönderdim. Dedim 'Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın. Bu ülkenin bu ekonomik krizde birinci turda çok zayıf bir şekilde çok cüzi bir miktarda kazanmasına vesile olmayın'. Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir."

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME VE TEKLİFLER

Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden desteklenmediği sorulduğunda Oğan, şunları söyledi: "Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım. Benim omuzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş. Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş. Buna rağmen zorlasaydık, cumhurbaşkanlığını kazansaydık ben cumhurbaşkanı yardımcısıydım. Başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz, bunun farkında mı arkadaşlar?"

TEKLİFLERİN DETAYLARI

Oğan, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde kendisine yapılan teklifleri şu sözlerle anlattı: "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 3 Bakanlık teklif etti. Ama ben 'Önceliğim bu değil' dedim. Benim önceliğim bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Beni linçleyenlere ricam şudur; arkadaşlar istediğiniz kadar linçleyin, eleştirin ama önce bir dinleyin. Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım."

ERDOĞAN'IN VAATLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine ne vaat ettiği sorulan Oğan, "Hayır, ben baştan önünü kestim. 'Ben bir şey talep etmiyorum' dedim. 'Şu maddelerde uzlaşırsak sizi destekleriz' dedim. O maddelerde uzlaştık. Onun ötesinde ne bir görev talebim oldu, ne de iddia edildiği gibi maddi bir talebim oldu" dedi.

GELECEK SEÇİMLER İÇİN HAZIRLIK

2028 seçimlerinde en güçlü sağın adayı olduğunu belirten Oğan, "Zor şartlarla hiç kimsenin beklemediği yüzde 5.2’lik oy alan Sinan Oğan, 2028'de en güçlü sağın adayıdır" ifadelerini kullandı.

MADDİ KAZANIM İDDİALARI

Oğan, Erdoğan'a destek karşılığında maddi kazanımlar elde ettiği iddialarına ise şöyle yanıt verdi: "Seçimlerden sonra tehditler almaya başladım. Kapımız zorlandı, çarpı işaretleri kondu. Daha güvenlikli bir siteye geçmek zorunda kaldım. Tek başıma yaşasam sorun değil. CHP milletvekili Hasan Öztürkmen bu evi aldığımı söylüyor, sattığımı niye söylemiyor? İki tane 4+1 daire sattım, seçimlerden önce Bakü'deki mülklerimden birini sattım kampanyaya para yetmeyince, bunun da bir kısmını ekleyip bir tane daire aldım."

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Türkiye ittifakı" söylemini eleştiren Oğan, "Türkiye İttifakı, Türkiye İttifakı Partisi’nin resmi adıdır. Onaylı adıdır. Onun tapusu onun üzerinedir. Lütfen Sayın Özgür Özel, gidin kendinize başka bir ittifak adı bulun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar