Trump'a göre İsrail'e verilen destek yetersiz

Biden ile Trump'ın televizyon düellosunda ortaya çıkan tabloya göre; Trump, İsrail konusunda Biden'dan daha acımasız olacak. İsrail'in istediği bütün desteği verecek. 3. Dünya Savaşı konusunda ise Biden'dan daha iyimser görünüyor. En azından Rusya ve Çin ile çatışmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Trump'a göre İsrail'e verilen destek yetersiz

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, adaylar Joe Biden ve Donald Trump, canlı yayında karşı karşıya geldi. Tartışmada Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Hamas çatışmaları gibi birçok önemli konu ele alındı. Tartışma sonrası yapılan ankette katılımcıların yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını belirtti.

TARTIŞMADA DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Trump, Biden'ı Amerika'yı üçüncü dünya savaşına sürüklemekle suçladı. "3'ncü Dünya Savaşı'na hayal edebileceğinizden çok daha yakınız. Kendisi bizi 3'ncü Dünya Savaşı'na sürüklüyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin lideri Xi ve Rusya lideri Putin dahil kimse kendisine saygı göstermiyor, kendisinden korkmuyor. Hiçbiri, bu beyefendiyi umursamıyor. Kendisi bizi 3'ncü Dünya Savaşı'na sürüklüyor." ifadelerini kullandı.

TRUMP: "BEN BAŞKAN OLSAYDIM UKRAYNA İŞGAL EDİLMEZDİ"

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuşan Trump, "Putin Biden'a saygı duysaydı Ukrayna'yı işgal etmezdi, Zelenski'nin her geldiğinde ABD'den para alıp gitti." dedi. Trump, "Eğer gerçek bir başkanımız, saygı duyulan bir başkanımız olsaydı, asla işgal yaşanmazdı." ifadelerini kullandı.

TRUMP: "İSRAİL'İN BAŞLADIĞI İŞİ BİTİRMESİNE İZİN VERİLMELİ"

Trump, kendi başkanlığı sırasında İran'ın "Beş parasız" olduğunu ve bu nedenle kendisi yönetimde olmuş olsaydı Hamas'ın da asla İsrail'e saldırmamış olacağını söyledi. Biden'ın İsrail politikasını eleştirerek, "Filistinlilere yakınlık duymakla" suçladı ve İsrail'in Hamas'a karşı savaşta daha serbest hareket etmesine izin verilmesi gerektiğini savundu. "Onları bırakıp, başladıkları işi bitirmelerine izin verilmesi gerekiyor." dedi.

BIDEN: "EŞİN HAMİLEYKEN YETİŞKİN FİLM YILDIZIYLA BERABER OLDUN"

Tartışma sırasında Biden, Trump'ı eşi Melania Trump'ı aldatmakla suçladı. Biden, Trump'a "Toplum içinde kadınlara saldırdın. Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede." dedi. Trump, Biden'ın bu suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

TRUMP: "MENTAL TESTE GİRSE 5 SORUYU YANITLAYAMAZ"

Trump, "Ben iki teste girdim ikisi de mental sağlığımla ilgili, ki o girmedi bu testlere bir tanesine girsin sadece. Biden, mental teste girse 5 soruyu bile yanıtlayamaz. Ben çok iyi durumdayım, iki golf şampiyonluğum var. Ben onu golf maçına çağırdım, o birkaç metre bile vuramaz topa." ifadeleriyle Biden'a yüklendi.

TRUMP: "NE KONUŞTUĞUNUN FARKINDA OLDUĞUNU SANMIYORUM"

Sağlık hizmetleri konusundaki tartışmalar sırasında Başkan Biden'ın dilinin sürçmesi ve doğru kelimeleri bulmakta zorlanması sonrasında söz alan Trump, "Kendisinin cümlenin sonunda ne dediğini anlayamadım. Ama kendisinin de ne konuştuğunun farkında olduğunu sanmıyorum." diye konuştu.

ANKETİN GALİBİ EZİCİ ÜSTÜNLÜKLE TRUMP

Tartışma sonrası CNN'in yaptığı ankette katılımcıların yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını söylerken, yüzde 33'ü Biden'ın daha başarılı olduğunu dile getirdi. CNN'in 2020'deki seçimlerden önce yaptığı canlı yayın sonrasındaki iki ankette de Biden yüzde 60'a 28 ve yüzde 53'e 39 farkla zafer kazanmıştı.

Yorumlar