Türkiye, Çekya’yı Mağlup Ederek Son 16’ya Yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Türkiye, Çekya’yı 2-1 yenerek grubu ikinci sırada tamamladı ve son 16'ya kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Çekya’yı Mağlup Ederek Son 16’ya Yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'ndaki son maçta Türkiye, Hamburg'taki Volkspark Stadyumu'nda Çekya ile karşı karşıya geldi. Milli Takımımız, rakibini 2-1 mağlup ederek adını son 16 takım arasına yazdırdı.

ÇEKYA MAÇA 10 KİŞİ DEVAM ETTİ

Maçın henüz başında Çekya'da Antonin Barak, 11. ve 20. dakikalarda yaptığı fauller sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Böylece Çekya, maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Barak, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en erken kırmızı kart gören oyuncu oldu.

HAKAN ÇALHANOĞLU İLE ÖNE GEÇTİK

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın 51. dakikasında İsmail Yüksek'in pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, düzgün bir vuruşla Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

ÇEKYA'NIN GOLÜ TARTIŞMA YARATTI

  1. dakikada Tomas Soucek'in golüyle skoru eşitleyen Çekya, maçın gidişatını değiştirdi. Bu gol öncesinde kaleci Mert Günok'a yapılan müdahale sonrası faul itirazında bulunan milli futbolcular, hakem Istvan Kovacs'ın VAR incelemesi sonrası golü vermesiyle itirazlarını sürdürdü.

HAKAN ÇALHANOĞLU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Gol sonrası hakeme itiraz eden kaptan Hakan Çalhanoğlu, sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Bu nedenle Hakan, A Milli Takım'ın son 16 turundaki Avusturya maçında forma giyemeyecek.

CENK TOSUN GALİBİYETİ GETİRDİ

Maçın son anlarında, 90+4. dakikada oyuna sonradan giren Cenk Tosun, attığı golle Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi ve galibiyeti getirdi.

F GRUBU PUAN DURUMU

Türkiye, Çekya karşısında aldığı bu galibiyetle F Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada tamamladı. Grubu lider bitiren Portekiz'in ardından, Türkiye son 16'ya kalmayı başardı. 1 puanda kalan Çekya ise turnuvaya veda etti.

RAKİP: AVUSTURYA

Türkiye, F Grubu'nu ikinci bitirerek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 takım arasına kaldı. Bu turda D Grubu'nun lideri Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

SON MAÇLARIN ARDINDAN F GRUBU PUAN DURUMU

1- Portekiz: 6 puan
2- Türkiye: 6 puan
3- Gürcistan: 4 puan
4- Çekya: 2 puan

Türkiye'nin Çekya karşısında elde ettiği bu zafer, EURO 2024'teki yolculuğuna devam etmesini sağladı. Son 16 turunda Avusturya ile oynanacak maç, A Milli Takım'ın turnuvadaki kaderini belirleyecek.

Yorumlar